Aquest llegendari estadi, en realitat no es diu Maracanã. Al inaugurar-se, al 1950, li van posar el nom de ‘Estádio Municipal do Maracanã’, però uns 15 anys més tard el van canviar per ‘Estádio Mario Filho’, en honor al periodista fundador del diari local Jornal Sports. Tant pels Carioques com per la resta del món, mai ha deixat de ser el Maracanã.
Este legendario estadio, en realidad, no se llama Maracanã. Al inaugurarse, en el 1950, le pusieron el nombre de ‘Estádio Municipal do Maracanã’, pero unos 15 años más tarde lo cambiaron por ‘Estádio Mario Filho’, en honor al periodista fundador del periódico local Jornal Sports. Tanto para los Cariocas como para el resto del mundo, nunca ha dejado de ser el Maracanã.
Lamentant-ho molt, crec que tornaré amb l’espina clavada de no poder veure un partit al Maracanã, ja que actualment està en obres, de cara a acollir la gran final del Mundial 2014 de Brasil. Així que la meva visita a l’estadi, ha estat limitada a un decepcionant museu i a veure un estadi en obres. Dic decepcionant perquè, d’un museu d’un estadi tan increïble i de tal renom, n’esperes molt més.
Muy a mi pesar, creo que volveré con la espina clavada de no haber podido ver un partido en el Maracanã, ya que actualmente está en obras, de cara a albergar la gran final del Mundial 2014 de Brasil. Así que mi visita al estadio, ha estado limitada a un decepcionante museo y a ver un estadio en obras. Digo decepcionante porque, el museo de un estadio tan increíble y de tal renombre, te esperas mucho más.
Vista aèria del Maracanã en obres
Es basa en una idea semblant al passeig de les estrelles de Hollywood, però en aquest cas, et trobes amb els peus marcats sobre ciment dels grans Cracks que han passat per aquest estadi. La meva decepció va ser màxima quan em van dir que no hi havia la marca dels peus del millor jugador brasiler de la historia (i no, no parlo de Pelé, parlo de Ronaldinho).
Se basa en una idea parecida al paseo de las estrellas de Hollywood, pero en este caso, te encuentras con los pies marcados sobre cemento de los grandes Cracks que han pasado por este estadio. Mi decepción fue máxima cuando me dijeron que no estaba la marca de los pies del mejor jugador brasileño de la historia (y no, no hablo de Pelé, hablo de Ronaldinho).
Imagino que el atractiu principal de la visita deu ser entrar a l’estadi i veure la seva immensitat. Com està en obres, està tancat i em vaig haver de conformar veient la mida dels peus dels cracks, ja que ni tan sols hi ha cap rèplica de cap Copa.
Imagino que el atractivo principal de la visita debe ser entrar al estadio y ver su inmensidad. Como está en obras, está cerrado y me tuve que conformar viendo el tamaño de los pies de los Cracks, ya que ni siquiera hay ninguna réplica de ninguna Copa.
Marca dels peus d’alguns dels grans Cracks que han passat pel Maracanã
Aquest mític estadi ostenta el rècord d’assistència en un partit oficial, que puja a la xifra de 200.000 espectadors (Brasil – Uruguai, Final del Mundial 1950), la qual és impressionant si es compara amb els estadis més grans d’Europa, que gairebé no passen de les 100.000 localitats. També, durant molts anys, posseïa el rècord a l’estadi més gran del món.
Este mítico estadio ostenta el record de asistencia en un partido oficial, cifra que sube a los 200.000 espectadores (Brasil – Uruguay, Final del Mundial 1950), la cual es impresionante si se compara con los estadios más grandes de Europa, que casi no pasan de las 100.000 localidades. También, durante muchos años, poseía el record al estadio más grande del mundo.
L’any ’92 es va derrumbar una part de la grada i van caure centenars d’espectadors, morint-ne 3. Degut a això, va ser remodelat i va passar a tenir una capacitat de 130.000 persones.
El año ’92 se derrumbó una parte de la grada y cayeron centenares de espectadores, muriéndose tres. Debido a eso, fue remodelado y pasó a tener una capacidad de 130.000 personas.
Desprès de contínues reformes per acatar les normes de la FIFA, actualment ja només disposa d’una capacitat de 82.000 persones. Tot i així, les increïbles dades que van registrar, segur que perduraran durant molt temps en el record dels Carioques.
Después de continuas reformas para acatar las normas de la FIFA, actualmente ya solo dispone de una capacidad de 82.000 personas. Aún así, los increíbles registros obtenidos, seguro que perduraran durante mucho tiempo en el recuerdo de los Cariocas.
Com a curiositats del Maracanã, cal destacar-ne dues; que l’estadi va viure en primera persona el gol número 1.000 de Pelé, en un partit del Santos contra el Vasco, i el motiu pel qual la façana de l’estadi és de color celeste. I és que va ser per pecar de soberbia. Abans de la final del Mundial del 1950 a Brasil, s’enfrontaven contra la selecció d’Uruguai. Estaven tan segurs de que la guanyarien, que van dir que pintarien l’estadi dels colors de l’equip guanyador. El color de l’estadi és el celeste, ja us podeu imaginar qui va guanyar... O bé, qui no va guanyar.
Como curiosidades del Maracanã, es necesario destacar dos; que el estadio vivió en primera persona el gol número 1.000 de Pelé, en un partido del Santos contra el Vasco, y el motivo por el cual la fachada del estadio es de color celeste. Y es que pecaron de soberbia. Antes de la final del Mundial del 1950 en Brasil, se enfrentaban contra la selección de Uruguay. Estaban tan seguros de que la ganarían, que dijeron que pintarían el estadio de los colores del equipo vencedor. El color del estadio es el celeste, ya os podéis imaginar quien ganó… O bien, quien no ganó.