Páginas

sábado, 19 de noviembre de 2011

La nit Carioca està a Lapa!

Els divendres i dissabtes per la nit, no existeixen les classes socials. Per molt estrany que pugui sonar, és així. T’hi pots trobar des de gent de les faveles, ballant descalça sobre qualsevol tipus de superfície, a treballadors que surten de les oficines amb els ‘uniformes’, o bé un turista japonès de 1,5 metres d’alçada fent fotos amb una càmera d'un objectiu més llarg que ell mateix (donc fe d’això últim).
Los viernes y sábados por la noche, no existen las clases sociales. Por muy extraño que pueda sonar, es así. Te puedes encontrar desde gente de las favelas, bailando descalza sobre cualquier tipo de superficie, a trabajadores que salen de las oficinas con los ‘uniformes’, o bien a un turista japonés de 1,5m de altura haciendo fotos con un objetivo más largo que él mismo (doy fe de esto último).

El carrer s’omple de gent i es transforma en una mena de discoteca a l’aire lliure, amb un barreja total de música (des de grups de samba que toquen en directe, al funky més hardcore). Les barraques que venen Caipirinhes barates (menys de dos euros la Caipirinha) abunden, al igual que els bars que venen cervesa a dojo. De fet, ja deixen com a fixes els lavabos provisionals (iguals que els de les obres), tot i que no donen abast, ja que sembla que per la majoria, qualsevol lloc és bo per fer les seves necessitats.
La calle se llena de gente y se transforma en una especie de discoteca al aire libre, con una mezcla total de música (desde grupos de samba que tocan en directo, al funky más hardcore). Las barracas que venden Caipirinhas baratas (menos de dos euros por Caipirinha) abundan, al igual que los bares en que venden cerveza a granel. De hecho, ya dejan como fijos los lavabos provisionales (iguales que los de las obras), aunque no dan abasto, ya que parece que para la mayoría, cualquier lugar es bueno para hacer sus necesidades.

A Río de Janeiro hi pots trobar vida nocturna de tot tipus, però qui vol viure una nit Carioca, la visita als antics arcs de Lapa és obligatòria!
En Río de Janeiro puedes encontrar vida nocturna de todo tipo, pero quien quiere vivir una noche Carioca, la visita a los antiguos arcos de Lapa es obligatoria.

És realment sorprenent veure l’harmonia entre la gent, veure com durant la nit desapareixen les classes socials. Crec que és l’únic barri del món on puc afirmar que m’hi sento més segur de nit que de dia!
Es realmente asombroso ver la harmonía entre la gente, ver como durante la noche desaparecen las clases sociales. Creo que es el único barrio del mundo donde pueda afirmar que me siento más seguro de noche que de día!