Páginas

lunes, 12 de septiembre de 2011

COPACABANA!

Fa dies que volia fer un 'post' sobre Copacabana, barri on he viscut el primer mes a Río de Janeiro, i per tant, on he tingut les primeres impressions d’aquesta ciutat.

Estampa típica de Brasil. Al fons de la foto es pot apreciar el famós Pão de Açúcar


Aquest barri gira entorn a la seva platja, en forma de mitja lluna, i queda emmarcat per les muntanyes que l’envolten i el mar. Des de la dècada del 1960, Copacabana ha vist com ha anat augmentant sensiblement el seu número d’habitants fins al punt de que actualment hi viuen unes 147.000 persones de totes les classes socials, sent el tercer barri de Río de Janeiro amb més densitat de població. Això és degut a que antigament era una zona de difícil accés, ja que la muralla de muntanyes que l’envolta era una gran complicació pels carioques, però al 1892 es va inaugurar el primer túnel que connectava el barri amb la ciutat, i cap el 1917, ja tenia 45 carrers, 4 places i dos túnels.


  Mosaic característic de l'acera de l'Avinguda Atlàntica, dissenyat per l'arquitecte paisatgístic brassileny Roberto Burle Marx al 1970
  
El que més m’agrada d’aquest barri és el gran ambient que hi ha al carrer a totes hores, sobretot a l’Avinguda Atlàntica, on es troba el passeig marítim.
La seva platja té la particularitat d'estar il·luminada per la nit, fet que provoca que sigui habitual veure gent practicant surf per la nit.